Fytotherapie is kruidengeneeskunde

Op basis van het gebruik van planten en hun extracten wordt fytotherapie erkend als een conventioneel, “allopathisch” geneesmiddel.
Tot op de dag van vandaag blijft plantkunde de basis van vele medische onderzoeksprojecten.
Planten zijn zowel oude geneesmiddelen als zeer moderne gezondheidsmiddelen.

SINDS ZEER LANGE TIJD

Deze geneeskunde wordt al meer dan 6.000 jaar gebruikt. Het is de oudste geneeswijze die door mens en dier wordt gebruikt. Fytotherapie wordt veel gebruikt op alle continenten.

Sinds de 19e eeuw hebben wetenschappers de werkzame bestanddelen in planten geïdentificeerd, d.w.z. stoffen die actieve eigenschappen hebben op het lichaam. Deze stoffen zijn geïsoleerd en omgezet in chemische geneesmiddelen (aspirine, cortison, antibiotica….). Het verschijnen van deze geneesmiddelen luidde het verval van de kruidengeneeskunde in het Westen in. Pas in 1970 werden de ongewenste effecten van chemische moleculen onder de aandacht gebracht en werd de bevolking meer en meer gestuurd naar natuurlijke oplossingen.

Naast hun werking, die nu op grote schaal is aangetoond door wetenschappelijke studies, bieden planten het immense voordeel dat ze mild handelen, met een minimum aan negatieve effecten. Deze kenmerken van de fytotherapie geven het een bevoorrechte plaats in de behandeling van veel voorkomende ziekten.

DE WETENSCHAPPELIJKE KANT

Een team van gepassioneerde wetenschappers vormt het hart van het Tilman laboratorium. Ze doen onderzoek en formuleren nieuwe oplossingen. Zij houden zich strikt aan de regelgeving.

Zij zijn verantwoordelijk voor het controleren van de juiste samenstelling van de ingrediënten alvorens in productie te worden genomen. In elk stadium controleren zij vervolgens het gehalte aan werkzame stoffen en de kenmerken van de producten. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten altijd gelijk en veilig is.

PLANTEN WORDEN IN VELE VORMEN GECONSUMEERD:

Infusie

Kokend water wordt over de plant gegoten, die dan 3 tot 10 minuten rust.

Afkooksel

De plant wordt 5 tot 10 minuten gekookt, afgekoeld en gefilterd.

Weken

De plant wordt, afhankelijk van het type plant, enkele uren tot enkele dagen in koud water gehouden.

TOTAAL POEDER

Het wordt geproduceerd door het malen van de gedroogde plant. Het verkregen poeder wordt over het algemeen in capsules gedaan.

MOEDER TINCTUUR

Het is het resultaat van de maceratie van de gedroogde plant in alcohol van 40°, 60° of 80°.

GESTANDAARDISEERD EXTRACT

Het is een concentraat dat wordt verkregen door het concentreren van een uit de plant bereid maceraat. Dit maakt het mogelijk om de meeste nuttige bestanddelen te extraheren en altijd de inhoud van de actieve bestanddelen te beheersen. Deze methode maakt het mogelijk om altijd dezelfde kwaliteit van het product aan te bieden.

Het extract kan in vloeibare vorm behouden blijven: we spreken van vloeibaar extract. Vloeibare extracten worden gebruikt in siropen en crèmes.

Het extract kan ook verdampt en gedroogd worden: dit resulteert in een droogextract. Droge extracten worden voornamelijk gebruikt in capsules en tabletten.

Start met typen en druk op ENTER om het zoeken te starten.