Wij zijn een Belgisch
farmaceutisch laboratorium
opgericht in 1956, gespecialiseerd in

fytotherapie..

Wij bieden natuurlijke kruidenoplossingen,
producten die ontworpen zijn om uw dagelijks leven te verbeteren

Onze cultuur : familiebedrijf

DRIE GENERATIES APOTHEKERS

Sinds de oprichting in 1956 door apotheker Lucien Tilman heeft het laboratorium van Tilman veel veranderingen ondergaan en bovenal een continue groei. Zijn zoon Jean-Noël, eveneens apotheker, volgde hem op in 1985. Sinds 2015 zijn zijn twee oudste zonen, Manoël en Mikaël, ook bij de familieonderneming gekomen. Mikaël is apotheker.

Tilman Laboratorium wil een familiaal en open bedrijf blijven. Eenvoud wordt gecultiveerd in een ontspannen sfeer waar het goed werken is.

Onze visie

DOELSTELLING 2030: UW FYTOREFERENTIE WORDEN !

Vandaag is het Tilman-laboratorium de leider op het gebied van medicinale planten in België en breidt het zijn internationale aanwezigheid uit. Tilman-producten zijn te vinden in ongeveer 30 landen, van Europa tot Australië en het Midden-Oosten. Wij zijn voortdurend op zoek naar uitbreiding van ons netwerk van exportpartners.

Doe met ons mee !

Ons doel is om de Europese specialist in fytotherapie te worden. Wij willen u steeds meer kruidenoplossingen bieden, producten met een klinisch bewezen efficiëntie!

Het Tilman laboratorium gepresenteerd in minder dan 5 minuten !

 

“Fytotherapie is kruidengeneeskunde en de oudste van alle therapieën. De hedendaagse geneeskunde, de chemische geneeskunde, heeft zich ontwikkeld door het isoleren en concentreren van werkzame bestanddelen uit geneeskrachtige planten. Tilman is een farmaceutisch bedrijf dat aan dezelfde verplichtingen onderhevig is als de chemische spelers in de farmaceutische industrie. Maar Tilman heeft ervoor gekozen om alleen producten op basis van planten te ontwikkelen. We willen deze producten zo werkzaam mogelijk maken en die tegelijkertijd een milde oplossing dienen te blijven, want dat is wat patiënten en voorschrijvers (apothekers en artsen) verwachten.”
Jean-Noël Tilman, CEO-apotheker.

DE FEITEN

tilman-gmp-logo
Een van de modernste laboratoria voor fytotherapie in Europa!

Als expert in medicinale planten beschikken wij over faciliteiten die voldoen aan de GMP (“Good Manufacturing Practices”) normen voor de farmaceutische industrie.

Wij zijn een van de weinige Europese spelers die kruidengeneesmiddelen ontwikkelen met planten die een vergunning hebben voor het in de handel brengen (VHB).

(Autorisation de Mise sur le Marché).

12%

van de energiebehoefte van het laboratorium wordt gedekt door zonnepanelen op de productievestiging.

 

Wij sorteren al meer dan 20 jaar ons afval.

In het laboratorium werken

bijna 200 medewerkers

Meer dan 80

producten worden wereldwijd op de markt gebracht.

In 2013 zijn wij verkozen tot “Onderneming van het Jaar”!

Onze geneesmiddelen en voedingssupplementen worden in België geproduceerd.

 

 

 

Onze producten zijn alleen verkrijgbaar in de apotheek, een garantie voor kwaliteit !

 

 

 

 

Aanhoudende positieve groei met een omzet van 36 miljoen euro in 2018!

 

 

 

Wij zijn internationaal aanwezig in meer dan 30 landen.

Onze waarden

VERTROUWEN

Vertrouwen is een alomtegenwoordige waarde bij Tilman. “Op de dag dat ik in 1985 mijn vader opvolgde”, legt Jean-Noël Tilman uit, “heb ik voor altijd de enige machine verwijderd die in het bedrijf werkte: een prikklok. Het is niet nodig om schema’s en aanwezigheid te controleren, geen noodzaak om deuren en kasten te vergrendelen.
Ongeveer vijftig medewerkers bezitten een sleutel van het bedrijf en zijn vrij om te komen en gaan. Telewerken wordt zoveel mogelijk aangemoedigd, zonder controle. Ik geef geen doelstellingen aan mijn medewerkers: zij doen het zelf. En dus heb ik geen controle over hun werk. Onze medewerkers zijn in staat om hun eigen initiatieven en beslissingen te nemen. Ze zijn zeer autonoom. Wij moedigen hen daartoe aan, met name door hun het recht te geven om fouten te maken. En het werkt heel goed. Mede dankzij deze mentaliteit is Tilman een efficiënter bedrijf dan de anderen, met een veel lager ziekteverzuimpercentage. »

Respect

De tweede waarde bij Tilman is respect. Respect voor mensen, binnen en buiten het bedrijf: patiënten, klanten, leveranciers. Respect voor anderen en hun verschillen. Respect voor het milieu, objecten, gereedschappen en apparatuur. Respect voor het gegeven woord, voor beloften. Het is een waarde die moeilijk te implementeren is in alle omstandigheden van het dagelijks leven: “Vaak, als ik de balans van mijn dag opmaak,” legt Jean-Noël Tilman uit, “denk ik dat het beter had gekund, maar het belangrijkste is om te weten hoe ik mezelf in vraag kan stellen en verbeteren.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Duurzame ontwikkeling gaat over het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen zonder de levensomstandigheden van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen bestaat uit het integreren van duurzame ontwikkeling in het beleid van de onderneming en het versterken van het hele team op dit gebied. In het bijzonder worden al onze medewerkers bewust gemaakt van energiebesparing en afvalsortering. Wij geven de voorkeur aan carpoolen en thuiswerken.
Jean-Noël Tilman: “Ik ben ervan overtuigd dat de consument van morgen zeer veeleisend zal zijn tegenover de bedrijven waarvan hij de producten zal consumeren. Hij zal de voorkeur geven aan de producten van maatschappelijk betrokken bedrijven en de producten boycotten van bedrijven die onverschillig staan tegenover grote sociale en milieukwesties. »

De geschiedenis van ons laboratorium

Start met typen en druk op ENTER om het zoeken te starten.