Elke actie telt!

“ONS BESTAAN IS ALLEEN ZINVOL WANNEER HET BIJDRAAGT AAN HET VERBETEREN VAN HET LEVEN VAN ANDEREN.”

Jean-Noël Tilman, CEO-apotheker

ONZE ENGAGEMENTEN NAAR ANDEREN TOE

HET IS IN EEN GEEST VAN WEDERZIJDSE HULP EN STEUN
DAT EEN PARTNERSCHAP MET

Laboratorium Tilman vecht sinds 2008 samen met Action Damien !

MAAR WIE IS DAMIAAN ACTIE?

Damiaanactie is een Belgische NGO opgericht in 1964 om lepra te bestrijden. Vandaag de dag heeft Damiaanactie wereldwijd 1.200 medewerkers en strijdt tegen drie ziekten: lepra, tuberculose en leishmaniasis! Damiaanactie financiert en begeleidt screeningscampagnes en traint en begeleidt lokaal medisch personeel. Het is actief in Afrika, Azië en op het Amerikaanse continent.

WAT DOET HET TILMAN LABORATORIUM VOOR DEZE ORGANISATIE?

We hebben het belang van betrokkenheid bij deze zaak begrepen!

Zonder gezondheidszorg sterven elk jaar nog steeds miljoenen mensen aan lepra en tuberculose en worden ze uitgesloten van hun gemeenschap. Echter, slechts 50€ is genoeg voor Damiaanactie om een leven te redden!

Daarom doneert Tilman sinds 2008 €0,05 aan Action Damien bij de aankoop van een Biolys kruidenthee of Eucalygum gommetjes. Dankzij u hebben we al meer dan 8200 levens kunnen redden!

 

DANK U!

LATEN WE SAMEN DE STRIJD VOORTZETTEN!

0
levens gered in 2022
0
overgemaakt in 2022

ONZE ENGAGEMENTEN OP KLIMAATGEBIED

DUURZAME ONTWIKKELING,
MILIEUDOELSTELLING

Tilman werkt elke dag aan het verminderen van de impact op het milieu

Het Tilman Laboratorium houdt zich dagelijks bezig met het verminderen van de impact op het milieu en probeert bij te dragen aan het welzijn van anderen. Dit impliceert transparantie in onze proactieve acties voor het milieu.

Sinds meerdere jaren, hebben we milieumaatregelen genomen. Vele acties zijn al gerealiseerd:

  • We maken al jaren organische kruidenthee, we gebruiken FSC-papier, we sorteren afval, we vangen regenwater op voor de toiletten (20.000 liter waterreservoir), we hebben opvangbakken geïnstalleerd.
  • In januari 2016 werden de waterfonteinen voor onze medewerkers vervangen door ecologische fonteinen: minder elektriciteitsverbruik, Europese productie, recycleerbaar + gebruik van recycleerbare bekers.
  • De loonfiches worden elektronisch verstuurd en we werken aan het versturen van elektronische facturen naar medewerkers en klanten die deze wensen te ontvangen.
  • Als baanbrekend bedrijf neemt Tilman deel aan de ontwikkeling van betrouwbare en effectieve instrumenten (vragenlijsten, tool voor de impact van de aankoop van organische grondstoffen op de biodiversiteit) die bedrijven helpen om rekening te houden met biodiversiteit. Naast het helpen ontwikkelen van tools, zullen we een of meer biodiversiteitsacties in het bedrijf opzetten.
  • In de nieuwe productieruimte werd verlichting met aanwezigheidsmelders geïnstalleerd.
tilman_engagement-climat-copie

We een milieubeheersysteem dat gebaseerd is op een concept van voortdurende vooruitgang. Om rekening te houden met elk van de vastgestelde belangrijke milieuaspecten zijn meetbare operationele doelstellingen en de bijbehorende actieprogramma’s geselecteerd.

Binnen het bedrijf wordt een omvangrijk plan voor duurzame ontwikkeling uitgevoerd. Het wordt elk jaar vernieuwd en behandelt de belangrijkste thema’s zoals energie, water, afvalbeheer, CO2-uitstoot, enz.

Start met typen en druk op ENTER om het zoeken te starten.