Tilman innoveert op het gebied van zwangerschapsmisselijkheid en op het gebied van natuurlijke behandeling van artrose

tilman_contact-batiment

> Pers & Media > Tilman innoveert op het gebied van zwangerschapsmisselijkheid en op het gebied van natuurlijke behandeling van artrose

Tilman innoveert op het gebied van zwangerschapsmisselijkheid en op het gebied van natuurlijke behandeling van artrose

VANAF 20 FEBRUARI 2019 IS GEEN ENKEL PREPARAAT OP BASIS VAN GEMBEREXTRACT MEER TOEGELATEN VOOR ZWANGERE VROUWEN….. BEHALVE ÉÉN: ANTIMETIL !

Het laboratorium van Tilman heeft onlangs een vergunning gekregen van de cel die verantwoordelijk is voor de voedingssupplementen bij het ministerie van Volksgezondheid, op basis van de volgende 2 elementen:

  • Een klinische studie uitgevoerd bij 51 zwangere patiënten
  • Nutrivigilantiegegevens: sinds 2010 zijn wereldwijd 5,9 miljoen tabletten Antimetil toegediend aan zwangere vrouwen toegediend, zonder nadelige effecten.

Antimetil verlicht misselijkheid tijdens de zwangerschap, maar ook in geval van overmatige voedselinname, tijdens het reizen en na verdoving of chemotherapie behandeling.

2019-02-15_arthrose-tilman
VERLICHTEN VAN ARTROSE

Nog een innovatie van Tilman, deze keer op het gebied van artrose.

315 miljoen mensen lijden wereldwijd aan artrose! In België meldde in 2008 13,1% van de bevolking in de afgelopen 12 maanden aan artrose te hebben geleden (8,5% voor mannen en 17,4% voor vrouwen). Van de 65-plussers raakt het 1 op de 3personen. Dat is normaal, want leeftijd is een belangrijke factor. Het aantal Belgen dat aan artrose lijdt, zal de komende jaren naar verwachting toenemen met de vergrijzing van de bevolking, die steeds verder toeneemt.

Deze ziekte, die alle gewrichten aantast, kan nog niet genezen worden. Maar hoe kunnen deze pijnen worden verlicht?

Traditioneel worden paracetamol en niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) voorgeschreven. Producten die veel bijwerkingen veroorzaken: gastro-intestinale bloedingen en zweren, nierfalen, leverfalen en toxiciteit, hypertensie, cardiovasculaire risico’s, verminderde vruchtbaarheid en zelfs versnelde kraakbeenafbraak.

Het gebruik van dit type medicatie verhoogt dus de risicofactoren voor artrose. Daarbij kunnen paracetamol en NSAID’s niet over een lange periode worden toegediend, terwijl mensen met artrose voortdurend verlichting moeten kunnen krijgen.

Wat als de oplossing werd gevonden in planten? Het Tilman Laboratorium, dat de onbetwiste specialist in kruidentherapie in Europa wil worden, heeft zojuist een nieuw voedingssupplement gelanceerd op basis van bio-geoptimaliseerde extracten van Kurkuma en Boswellia serrata (een boom afkomstig uit India).

Het belang van kurkuma als ontstekingsremmend middel was al bekend. Sinds de lancering in 2010 van een eerste versie van het product door Tilman Laboratorium – Flexofytol – zijn er bovendien steeds meer bereidingen op basis van kurkuma op de Belgische markt. Met goede en minder goede formules.

Om zijn voorsprong te behouden hebben Jean-Noël Tilman en zijn teams ervoor gekozen om Boswellia toe te voegen aan de oorspronkelijke formule, een kurkuma-micro-emulsie. Dit plantenextract vult het effect van curcumine aan door een snellere werking tegen pijn: het is in het bijzonder aangewezen in geval van acute pijn.

Flexofytol PLUS is het resultaat van meer dan 3 jaar onderzoek en investeringen (ongeveer 1,5 miljoen euro), inclusief de inbedrijfstelling van een nieuwe specifieke fabriek. Met dit nieuwe product konden in 2018 al 4 fulltime medewerkers worden aangeworven. Dit jaar zullen 3 bijkomende voltijdse equivalenten worden aangeworven.

Persbericht
voor CCI mag’ – 15/02/2019

Start met typen en druk op ENTER om het zoeken te starten.