Bij ons is het sorteren van PMD’s de normaalste zaak van de wereld.

tilman_contact-batiment

> Pers & Media > Bij ons is het sorteren van PMD’s de normaalste zaak van de wereld.

Bij ons is het sorteren van PMD’s de normaalste zaak van de wereld.

Tilman heeft altijd veel belang gehecht aan respect voor het milieu.
Het sorteren van PMD’s op de werkplek is daarom voor haar vanzelfsprekend.

Bij Tilman, een Waalse KMO gespecialiseerd in farmaceutische producten op basis van medicinale planten, wordt respect voor het milieu als belangrijk beschouwd. Logischerwijs neemt het sorteren van afval en in het bijzonder van huishoudelijk afval (blikken, plastic flessen…) een bijzondere plaats in binnen het bedrijf. Om recycling alle kansen te geven, zijn niet minder dan vier soorten bakken op strategische plaatsen neergezet.

“In de refter vinden we bakken voor papier, glas, restafval en PMD’s; vergaderzalen en kleedkamers zijn uitgerust met een bak voor PMD’s, ook in de buurt van de drankautomaat”, legt Leïla-Nastasia Zghikh, Milieumanager bij Tilman, uit.

“Elk kwartaal doe ik een Quick Check. Ik controleer het juiste gebruik van verlichting en verwarming en zorg ervoor dat de bakken op de juiste plaats worden geplaatst. “De inspectie maakt het ook mogelijk om de naleving van de sorteerinstructies te beoordelen.

“Over het geheel genomen heb ik alle reden om tevreden te zijn. Ik vind nooit huishoudelijk afval in PMD-zakken. De enige kleine schaduw op de kaart zijn een paar zeldzame PMD-verpakkingen die in de restafvalzak terechtkomen. “De bijna tien jaar van sorteren hebben uiteraard bijgedragen aan dit resultaat, maar Leïla-Nastasia Zghikh benadrukt ook de belangrijke impact van de stickers en posters die door Fost Plus worden verspreid om ervoor te zorgen dat het sorteren van huishoudelijke verpakkingen op de werkplek soepel verloopt.

Het leveren van hulpmiddelen om PMD’s te verzamelen is al zeer goed. Het informeren van alle medewerkers is gewoonweg perfect……. Op het gebied van interne communicatie heeft Tilman gekozen voor een geïndividualiseerde aanpak die het verdient om benadrukt te worden. “Ik ontmoet elke nieuwe medewerker en leg ons milieubeleid uit, inclusief de praktische aspecten van afvalsortering. Hoe zit het met de werknemers die al heel lang in dienst zijn?” “Dit is niet langer nodig. Ze doen dit al heel lang. Ze denken er zelfs niet meer over na: de PMD’s die ze weggooien komen automatisch in de juiste vuilnisbakken terecht. “In plaats van op de lauweren te rusten, heeft het bedrijf zichzelf nu een nieuwe uitdaging gesteld: het inzamelen van plastic bekers en deze door de leverancier van de waterkoeler laten recyclen.

Hoe dan ook, afvalverzameling bij Tilman is een groot succes.

Beter sorteren met De Sorteerwinkel

Ontdek hoe u gemakkelijker, praktischer en sneller kunt sorteren in uw bedrijf. Op Desorteerwinkel.be vindt u een breed scala aan gratis communicatiematerialen om het sorteren van PMC’s te vereenvoudigen, zoals stickers voor vuilnisbakken, posters en sorteergidsen. Het materiaal is beschikbaar in verschillende formaten en talen. De sorteerwinkel biedt ook veel waardevolle informatie om de sortering van PMD’s in uw bedrijf te introduceren en te optimaliseren.

Invoering van sortering voor studenten

Vanaf het volgende academiejaar zullen studenten in Brussel en Wallonië geen excuus meer hebben om niet goed te sorteren. Dit voorjaar lanceerde Fost Plus een project om universiteiten en hogescholen in Brussel en Wallonië te helpen bij het sorteren van hun afval. Een aantal universiteiten en hogescholen, waaronder HELHa, ICHEC, UNamur en VUB, maakten onmiddellijk van de gelegenheid gebruik. In de zomer wordt het nodige materiaal ter beschikking gesteld, klaar voor het begin van het nieuwe academiejaar.

laboutiquedutri-site

Fost Plus – Juni 2016

Start met typen en druk op ENTER om het zoeken te starten.